Új édesvízi rájafajok

Két új édesvízi rájafaj került leírásra Dél-Amerikából, a Tapajos – rendszerből. Mindkét faj már korábban felfedezésre került, sőt, akár már az akvarisztikában is ismert lehet helyenként, viszont tudományos leírásukra most került sor.

Új sügérfajok a Malawi-tóból

Hála az elhivatott ichthyológusok munkájának a 2016-os évben megduplázódott a Labeotropheus nem fajainak száma. Az afrikai sügérek kedvelői számára biztosan ismerősen cseng e genusnév, általában köznapi nevükön ormányos sügérnek szokták nevezni az ide tartozó fajokat.

Új díszhalak 2016-ból

A 2016-os év sem múlhat el újonnan leírt halak nélkül – melyek nem is mindegyike újdonság az akvarista közösségnek.
Az elmúlt hetek két nagy „slágerét”, újdonságát mutatjuk be, melyek immáron hivatalos latin elnevezéssel kerültek be a biodiverzitást gazdagító újabbnál újabb fajok díszes körébe!
Corydoras eversi Brazíliai származású, kb. 5 cm-es nagyságot elérő páncélosharcsafaj, mely az Araguaia középső folyásvidékéről származik.

Év díszhala 2016 végeredménye

Hagyományunkhoz hűen idén is megtartottuk az Év díszhala választást, melyben annyi újdonságot vezettünk be, hogy 3 jelölt között lehetett a szavazatokat elosztani. Szavazt leadásra október óra volt lehetőség a www.akvaristalexikon.hu és a www.diszhal.info oldalakon.

Elkezdődött az ©”Év Díszhala 2016″ szavazás

Ötödször írunk ki szavazást az Év díszhala programunkban, természetesen a 2016-os évre! Idén a korábbi szokással ellentétben 3 díszhalfajt jelölünk, ugyanis a legtöbb hasonló kezdeményezés is általában 3-3 fajjal dolgozik!

Új központi e-mail cím!

Weboldalunk új, központi e-mail címe megkezdte működését!

Az akvaristalexikon@gmail.com címre lehet bármilyen téma kapcsán üzenetet küldeni, ami a weblappal kapcsolatos, de legfontosabb, hogy a Szakmai Adatlapletöltés, mely kereskedők és tenyésztők számára biztosít lehetőséget, ugyanis megkönnyíti a jogszabályban meghatározott információk vásárlók részére történő átadását, tájékoztatást!
Kérünk mindenkit, aki élni szeretne teljesen ingyenes lehetőségünkkel, az írjon üzenetet számunkra, és mi beállítjuk számára a hozzáférést! A halak ritkasága szerint 4 kategóriára kérhető ki a hozzáférés!. .

2015 augusztus 20. mobil barátság és új arculat

Tegnaptól teljesen megújult lapunk, új arculatunkat remélem visszatérő olvasóink is értékelik majd, de annak is tetszeni fog, aki eddig még nem látogatott el hozzánk. Új nevet is kaptunk, ezentúl Akvarista Lexikon néven folytatjuk pályafutásunkat, a jó öreg gabrinus.hu-t nyugdíjaztuk.

Az ©"Év Díszhala 2015" végeredménye

Az idei szavazás két oldalon zajlott: a díszhalinfo-n és a gabrinus.hu-n, és örömmel mondhatom: ennyi szavazatot (1738-at) eddig még egyik évben sem kaptunk! Eleinte nemigen látszott, hogy melyik díszhal lesz majd a befutó, de azután a Törpe díszcsík valahogy szárnyakat kapott, és vitathatalan előnnyel nyert!

Kezdődik az ©”Év Díszhala 2015″ szavazás

Idén negyedszer kerül megrendezésre remélhetőleg már szélesebb körben is ismert kezdeményezésünk, minek keretében megválasztásra kerül 2015-ben is az „Év díszhala”! Idén is, akárcsak korábban 5 díszhalfaj került kijelölésre, amik közül a szavazók dönthetik el, melyik faj legyen 2015-ben az Év díszhala!. .

Weblap információk

Weboldalunkkal, haladatlapjainkkal kapcsolatban néhány információt szeretnénk alább közölni.
Az adatbázis fejlesztés alatt áll, a tetemes információmennyiség kibővítése és korrigálása rengeteg időt vesz igénybe, amellett, hogy szerkesztőink rendkívül elfoglaltak, a weblapot pedig szabadidejükben üzemeltetik. Ha valaki esetleg hibát vél felfedezni, akkor azt kultúrált módon e-mailben jelezve természetesen egyeztetni lehet, minden szakmai észrevételt örömmel fogadunk!
Sokakban merült fel probléma a halak magyar elnevezése végett.