Corydoras paragua – Paragua – páncélosharcsa

Ezüstös alapon fekete pöttyös mintázatot visel, hátúszójának alapján egy fekete folttal. Nagyon hasonló a C. punctatus és C. cruziensis fajokhoz. Akváriumokban ritka.

Corydoras cruziensis – Santa Cruz – páncélosharcsa

Ritkán tartott, akváriumokban nem túl gyakori páncélosharcsa. Rendkívül hasonlít a Corydoras punctatusra és a C. paraguara, hasonlóan apró fekete pöttyös mintája van.

Corydoras bilineatus – Kétcsíkú páncélosharcsa

Corydoras bilineatus - Kétcsíkú páncélosharcsa

Lekerekített arcorrú, tömzsi páncélosharcsák. Alapszínezetük szürkés – piszkosfehér, az úszók az esetek többségében teljesen színtelenek, egyes hímeknél halványabb fekete hátúszófolt megjelenhet. Mint sok rokon fajra, a Corydoras bilineatusra is jellemző a hálózatos, rácsszerű mintázat.

Corydoras haraldschultzi – Schultz páncélosharcsája

A két sor csontlemezt ezen a fajon sötét, hálózatos minta fedi. A kerekded test rózsás kékesszürke árnyalatú, a hasoldalon világosabb.

Corydoras pygmaeus – Törpe páncélosharcsa

Corydoras pygmaeus - Törpe páncélosharcsa

Más páncélosharcsákkal összetéveszthetetlen megjelenésű. Legalább 10 egyedet számláló csoportban tartsuk. Képesek vízközt lebegni.

Corydoras sterbai – Narancsúszójú páncélosharcsa

Rendkívül dekoratív páncélosharcsa, sötét alapon világos mintájú, kontrasztos feje, feketén csíkozott oldala és intenzív narancssárga mellúszója a legfeltűnőbb páncélosharcsák egyikévé teszi. Hasonlít a Corydoras haraldschultzira.