Corydoras nanus – Rácsmintás páncélosharcsa

A kisebb termetű páncélosharcsák közé tartozik, tömzsi hal. Szürkés alapszínezetű, a feji, ill.

Corydoras blochi – Bloch páncélosharcsája

Hosszú-orrú faj. A halvány sárga alapszínű testen nagyobb méretű sötét pöttyök adják a mintázatot.

Corydoras copei – Kispettyes páncélosharcsa

Viszonylag magas felépítésű, fejformája lekerekített, teste szürkés színű. Nevéből kikövetkeztethetően egész testén elszórva pontokat és vonalkákat találunk, melyek az oldalvonalon és a hastájékon párhuzamos vonalakba rendeződnek, ahol is az oldalvonali csík kissé erőteljesebb.

Corydoras gossei – Ibolyás páncélosharcsa

Ez egy viszonylag nagy termetű páncélosharcsa, melynek teste felső fele sötét színezetű, feje sötét háttéren narancsba hajlik, ahol is az orra teljesen narancsszínű. Fejformája átlagos “Corydoras-os”, szája felett erőteljes bajuszszálakat találunk.

Corydoras napoensis – Nápó-Páncélosharcsa

Az aranysárga halat sötét pettyek borítják, melyek három vonallá kapcsolódnak össze a testoldal mentén. Ezek a vonalak elrejtik a jellegzetes, két sor csontlemezt.

Corydoras oiapoquensis – Csíkosfarkú panda páncélosharcsa

A test felső felét nagyon apró barna foltok borítják. A fekete sáv, amely a fej felső részét hidalja át, egészen a szemen keresztül, a szem alá ér.

Corydoras panda – Panda páncélosharcsa

Sárgásszürke testén három sötét, majdnem fekete folt van: a szem környékén és a homlokrészen, a hátúszón, ez áthúzódik a hátrészre, és a faroktól faroktőben egy majdnem kör alakú nagy folt. Ezek a foltok valóban a pandamackóra emlékeztetnek..

Corydoras sodalis – Barát páncélosharcsa

Egy pöttyözött cikk-cakk vonal fut végig a farokúszó tövétől az oldalvonal mentén, körülbelül a hátúszó első sugaráig. E vonal alatti részen függőleges, halványabb pöttyökből álló vonalak láthatók, amelyek a has felé haladva fokozatosan eltűnnek.

Corydoras weitzmani – Weitzman – páncélosharcsa

Teste alapszíne narancs-okker, oldalain két jellemző sötét foltot láthatunk, egyet a faroktőn, egyet pedig hátúszó alatt, amely a hasig terjed. A nem túl hangsúlyos “bandita”-csík ennél a fajnál is összeköti a két szemet.