2013 ©Év díszhala: öves díszcsík IV. fejezet

Így megérkezvén júliusba, az igazi nyárba, nem késlekedhetünk az idei Év díszhala sorozatunk utolsó fejezetének publikálásával sem.
A sorozat főszerkesztőjeként örülök, hogy idén is egy sikeres programot zárhatunk e cikkel. Remélem, az olvasók is meg vannak elégedve programunk kínálatával, efelől bármikor szívesen látjuk véleményüket! Már most biztosíthatok mindenkit, hogy jövőre is megrendezzük az Év díszhala programot, és remélem hosszú-hosszú évekig, évtizedekig megmaradó hagyományt sikerül elérnünk.

2013 ©Év díszhala: öves díszcsík III. fejezet

Máris elérkeztünk ezévi programunk harmadik, egyben utolsó előtti fejezetéhez is! Korábbi cikkeinkben már nagyon sok fontos adatot megtudhattunk az öves díszcsíkról, kezdve a külső leírásával és rendszertani hovatartozásával egészen természetes élőhelyéig. Megnézhettük, milyen körülmények is uralkodnak az őshonosságát biztosító folyókban, vagy éppen milyen halakkal társíthatóak.

2013 ©Év díszhala: öves díszcsík II. fejezet

Örömmel fogadtam, hogy ez évi programunk is töretlen, sőt mondhatjuk, növekvő sikerességgel zajlik. A cikksorozat folytatásában az öves díszcsík természetes élőhelyéről lesz szó először, egy képzeletbeli utazást tehetünk a messzi Ázsia azon pompás vidékeire, ahol fajunk él.

2013 ©Év díszhala: öves díszcsík I. fejezet

Mindenekelőtt örömömet szeretném kifejezni, hogy idén is elindíthattuk ezt a programot. Fontosnak tartom, hogy Magyarország nem túl erős akvarisztikájában minél több, még ha kicsi is, de legyenek összetartó programok.

Chromobotia macracanthus – Öves díszcsík

A hal ívelt, narancssárga testét három fekete sáv keresztezi. A mell-, a has- és a farokúszó vöröses narancssárga; a hátúszó és a farok alatti úszó fekete, szegélyük világos színű.