88 színes oldal a hazai halainkról – Botta István

Természetes vizeinkben kb. 80 halfaj él.
Az őshonos fajok közül néhány, pl.

Akvarista műhelytitkok 1. – Pasaréti Gyula

Pasaréti Gyula könyve mindenkihez szól, aki ezt a csodaszép hobbit műveli bármilyen fokon. Nem becsüli le a kezdők szárnypróbálgatásait, de adathalmazok sokaságát sem zúdítja a már tapasztaltabb akvaristákra .

Akváriumok – Patrick Louisy

A díszállat-kereskedésekben, akvarista boltokban persze megvásárolhatod a már kész, berendezett akváriumot is. Ez a kis könyvecske segítségedre lehet a hozzávalók kiválasztásában, és abban, hogy könnyebben megértsd, mi hogyan működik.

Aranyhalakat tartunk – Kamil Vanko

Az akváriumi halfajok „ranglistáján” a közönséges és a fátyolfarkú aranyhalak elkezdettől fogva megkülönböztetett helyet foglalnak el. Az aranyhal tartásáról szóló első információk az egyik legjelentősebb kínai dinasztia, a Sung-dinasztia uralkodásának idejéből (960-1279) származnak.

Akvarisztika – Ed Baumann

A víz alatti világ a maga nemében egyedülálló és elragadó része élővilágunknak; minden tekintetben más, mint a megszokott valóság. Az élet csodálatos egyensúlyát figyelhetjük itt meg, melybe a különböző színű halak tökéletesen illeszkednek.

Az akvárium – Peter Stadelmann

-Tudnivalók lépésről lépésre -Szakszerű gondozás és ápolás
Miért érdemes halakat tartani?
Aki látott már igazán csodálkozó kisgyereket, ahogy mindkét kezével az akvárium üvegfalára „tapad”, és az aranyhalak minden egyes mozdulatát követi, az megerősítheti, hogy milyen lenyűgöző ereje van egy ízlésesen berendezett akváriumnak.
Az ember már kiskorában különös vonzalmat érez az aranyhalak iránt. Az akvárium falának túloldalán egy pufók hal lesi a lélegzetét visszafogva figyelő gyermeket, ahogy a szájával utánozza a hal kopoltyújának mozgását, A gyereket leköti a hal megfigyelése; jó érzés fogja el és megnyugszik, amint szemével követi az akváriumban fel és alá úszkáló halakat.

Akváriumok – Dezse Tibor

Bevezető
Érdekes emberek azok, akik valamilyen megmagyarázhatatlan vágytól hajtva nem tudják elfogadni azt a gondolatot, hogy a víz alatti világban nem gyönyörködhetnek, amikor csak akarnak. Nem láthatják, nem élvezhetik nap, mint nap a vízi állatok látványát, az édesvízi és tengeri halak, korallok, anemónák, rákok, és más élőlények semmihez sem hasonlítható szín- és formagazdagságát,
A víz alatti világ csodálatos.

Akvárium-ABC – Peter Beck

Az akvárium sokak számára nemcsak megnyugtató, szép látványt nyújt, hanem hobbit, kikapcsolódást is jelent. Peter Beck akvarista szakember segítségével bepillantást nyerhetünk a természet egy kis részébe, tanácsaival, egyszerű magyarázataival könnyen elsajátíthatjuk az akvárium berendezéséhez és gondozásához szükséges legfontosabb alapismereteket..

A legkedveltebb díszhalak – Jörg Vierke

Az állatkereskedésben a díszhalak kínálata rendkívül nagy. A vásárló a bőség zavarával küzd, ezért szüksége van egy szakember tanácsára, mind a választás, mind a gondozás tekintetében.

Akvarisztikai tájékoztató – Több szerző

Mivel az eddig megjelent akvarisztikai szakirodalom magas szinten tárgyalta a halak tartását, tenyésztését, úgy érezzük, hogy szükség van egy az akvarisztikával alapfokon foglalkozó tájékoztatóra. Szeretnénk tömören, érthetően néhány ábra segítségével egészen fiatal és kezdő akvaristáknak segítséget nyújtani az induláshoz. Pl.,: lakótelepi, távfűtéses lakások sivár párologtatója helyett egy szépen berendezett akvárium nemcsak dísze a lakásnak, hanem a megfelelő páratartalmat is biztosítja. Elsősorban az állatok és növények társításáról, az akvárium berendezéséről, karbantartásáról, a halak etetéséről szeretnénk szólnia A kereskedelemben használatos hal és növény elnevezéseket használjuk, latin neveket csak zárójelben írjuk.