Aphyocharax nattereri – Fehérfoltos pontylazac

Kistermetű, ezüstös alapszínű lazacfaj. Farkúszójának, illetve fark alatti úszójának tövében nagy fekete folt ül, gyakran a fark alatti úszó szegélye is fekete.

Pimelodus pictus – Dominóharcsa

Talajlakó, karcsú harcsaféle. Bajusza a genusnál szokott módon rendkívül hosszú, akár a test hosszával megegyező is lehet! Dekoratív faj, piszkosfehér alapszínét fekete foltok tarkítják, erről kapta elnevezését is.

Andinoacara pulcher – Kék akara

A homlok széles és a kor előre haladtával egyre íveltebbé válik. A halak testhossza 15, maximum 16 cm-ig terjedhet, de már a 7— 8 cm hosszú állat jellemzően ivarérett.
Színét illetően az összbenyomás kékeszöld, az oldalakon, a kopoltyúfedőkön és az úszókon borvörös, sorokban elrendeződött foltok és fényes vonalak vagy pontok helyezkedhetnek el.

Rasbora trilineata – Ollófarkú razbóra

A háromcsíkú razbóra farokúszója erősen villás, a szép példányokén fekete és fehér foltok is vannak; a többi úszók színtelenek. A test alapszíne szürkészöld, a hasoldal ezüstös.

Moenkhausia sanctaefilomenae – Vörösszemű pontylazac

Viszonylag magas testű hal, amelynek alakja nagyon hasonlít a [M. oligolepis]-éhez.

Corydoras ehrhardti – Ehrhardt páncélosharcsája

Az átlagnál színesebb hallal van dolgunk, hiszen a test alapszíne sárgás, ami kiemeli a többi páncálosharcsa közül. Testén három sötétebb folt figyelhető meg, egy a fej tövénél, ami a dorsal tövétől egészen a mellúszók tövéig tart, kissé belemosódva a kopoltyúfedőbe is.

Corydoras agassizii – Aranytarkójú páncélosharcsa

Nagyon magas hátú és rövid törzsű, s feje aránylag nagy, testén sárgásfehér alapon barnás foltok vannak, középütt azonban egy világosabb keskeny csík szabadon marad. A homlokrészen aranyszínű folt látható..

Corydoras nattereri – Natterer páncélosharcsája

Testfelépítése szerint jellegzetes cory-típus. Alapszíne barnás-lilás, mely a has és a faroktő alján narancsszínbe hajlik.

Corydoras elegans – Elegáns páncélosharcsa

A test felső része sötét; a két sor csontos lemez csatlakozása alatt töredezett, foltokból álló sáv húzódik. A fejtető sötétebb, a hasoldal szürkés-rózsaszín.

Corydoras julii – Gyászfoltos páncélosharcsa

Világosszürke alapon szép sötét márványos és foltminta, a test közepén sötét, világos szegélyű hosszanti csík. A hím karcsúbb és kecsesebb.