Corydoras treitlii – Treitl páncélosharcsája

A kormos páncélosharcsára (Corydoras semiaquilus) hasonló faj. Megnyúlt orrú, testének felső régiója sötétszürke, feje egyöntetűen barna.

Aphyocharax nattereri – Fehérfoltos pontylazac

Kistermetű, ezüstös alapszínű lazacfaj. Farkúszójának, illetve fark alatti úszójának tövében nagy fekete folt ül, gyakran a fark alatti úszó szegélye is fekete.

Pimelodus pictus – Dominóharcsa

Talajlakó, karcsú harcsaféle. Bajusza a genusnál szokott módon rendkívül hosszú, akár a test hosszával megegyező is lehet! Dekoratív faj, piszkosfehér alapszínét fekete foltok tarkítják, erről kapta elnevezését is.

Andinoacara pulcher – Kék akara

A homlok széles és a kor előre haladtával egyre íveltebbé válik. A halak testhossza 15, maximum 16 cm-ig terjedhet, de már a 7— 8 cm hosszú állat jellemzően ivarérett.
Színét illetően az összbenyomás kékeszöld, az oldalakon, a kopoltyúfedőkön és az úszókon borvörös, sorokban elrendeződött foltok és fényes vonalak vagy pontok helyezkedhetnek el.

Rasbora trilineata – Ollófarkú razbóra

A háromcsíkú razbóra farokúszója erősen villás, a szép példányokén fekete és fehér foltok is vannak; a többi úszók színtelenek. A test alapszíne szürkészöld, a hasoldal ezüstös.

Moenkhausia sanctaefilomenae – Vörösszemű pontylazac

Viszonylag magas testű hal, amelynek alakja nagyon hasonlít a [M. oligolepis]-éhez.

Corydoras ehrhardti – Ehrhardt páncélosharcsája

Az ún. ’Paleatus-csoportba’ soroljuk, némileg emlékeztet több más közel rokon, és a foltos páncélosharcsához hasonló mintázatú fajra, például Corydoras carlae, C. gladysae, C. froehlichi, C. paleatus. Velük szemben viszont a jól leírható, egymás fölötti két-két folt alapú mintázata alapján nagy biztonsággal meg tudjuk különböztetni.

Corydoras agassizii – Agassiz páncélosharcsája

Nagyon magas hátú és rövid törzsű, s feje aránylag nagy, testén sárgásfehér alapon barnás foltok vannak, középütt azonban egy világosabb keskeny csík szabadon marad. A homlokrészen halvány aranyszínű folt látható. Könnyen összetéveszthető a Corydoras ambiacusszal.

Corydoras nattereri – Natterer páncélosharcsája

Alapszíne barnás-lilás, mely a has és a faroktő alján narancsszínbe hajlik. Hűvös vizet igényel!

Rineloricaria microlepidogaster – Közönséges boszorkányharcsa

Az átlagos hossza egy Rineloricaria boszorkányharcsának kb 13 cm. Hosszú, vékony, alig látható bajuszszálaik, sudár háti úszójuk, nagyon vékony farokúszó-lapátjuk, és keskeny arccsontjuk van.

Színezete általánosságban világosbarna testszínen sötétebb foltok, sötét hátúszóval.