2013 áprilisi kedvencünk: a Tequila-fogasponty

Az "Év díszhala" szavazáson utolsó előtti, azaz 4. helyen végzett jelöltünk ez a különleges vad-elevenszülő, amit a Hónap hala rovatunkban is bemutatunk szokás szerűen.

2013 Február hó hala: az álarcos páncélosharcsa

Az Év díszhala program második helyezettje érdekes utat járt be a voksolás ideje alatt. Eleinte épphogy voltak szavazatai, és a végére meglehetősen komoly ellenfelet jelentett az öves díszcsíknak..

2013 Január havi díszhalunk: a színpompás dánió

Egy lenyűgöző kis elevenség, ami újdonságnak számít a hazai akvarisztikában. Egy ízig-vérig pompás kis halacska, amit 1928-ban fedeztek fel.

2012 Decemberi sztárunk a hópöttyös algázó

Tavaly ilyenkor a Mikulás-nap közeledtével beszámoltunk a gébfélékről, azon belül is elsősorban a mikulásgébről. Bár most nem a tengeri karácsonyfaféregről vagy a karácsonyfa moháról fogunk írni, de hogy stílusosak maradjunk az időponthoz, egy, a télhez mintázatban illő harcsaritkaságot mutatunk be..

2012 November díszhala: az óriás rakétamárna

Kuhl és Van Hasselt 1823-ban írta le a fajt. Rendszertanilag a pontyalakúak, pontyfélék közé tartozik. A Cyprinidae család tagjai továbbá a kedvelt díszmárnák is (szumi, rózsás, bíborfejű), így velük közelebbi rokonságot mutat.

2012 Október hónap hala: a holdfénygurámi

Így a falevélhullás közepette őszi hangulatban várakozunk a soron következő TerraPlaza rendezvényre, ami már a 7. rendezvény lesz! .

2012 Szeptember dísze: a vöröstorkú díszcsuka

Ehavi kiszemeltünk nem más, mint a vöröstorkú díszcsuka (Epiplatys dageti). A faj az ikrázó fogaspontyok közé tartozik, a Nothobranchiidae család tagja.

2012 Augusztus díszhala: a bengál díszcsík

Elérkeztünk a nyár utolsó hónapjához, de mi nem adunk alább a hónap halainak bemutatásából, és most is egy ritkább fajjal készültünk az olvasók kedvében járni…

2012 Július díszhala a tigrismintás nyúllazac

Nyár közepén, a forró hónapokban sem feledkezünk meg olvasóinkról, így elérkeztünk ez évi 7. hónap hala cikkünkhöz.