Tropical aquarium fishes – Dick Mills-Dr. Gwynne Vevers

1. fejezet: gyakorlati útmutató a kiválasztástól a beüzemelésen át, a fenntartásig
2.

Vízinövények – Dr Tuba Zoltán, Bíró Krisztina

„Itt nő a kardos sás, a barna buzogány,Indája itt köt az ötszarvú sulyomnak,Iromba jércéit a vizi tyúk viszi,Sűrű sora közt zúgó nádasoknak”
(Tompa Mihály: Az ördögszekérről)
A szárazon csodákat művelő ember ősi vággyal vonzódik a vizekhez és környékükhöz, a természet legüdébb foltjaihoz. Nem csoda, hiszen a vízi, lápi és mocsári világ semmi máshoz nem hasonlítható.

Akváriumi halak és növények – Brian Ward

[list]TÖBB SZÁZ SZEMLÉLETES RAJZ ÉS FÉNYKÉP *TÖBB MINT 300 ÉDESVÍZI ÉS TENGERI DÍSZHAL BEMUTATÁSA *A HALAK TESTFELÉPÍTÉSÉNEK ÉS VISELKEDÉSÉNEK ISMERTETÉSE *ÚTMUTATÓ AZ AKVÁRIUMI NÖVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ *MINDEN RÉSZLETRE KITERJEDŐ TANÁCSOK AZ AKVÁRIUM BERENDEZÉSÉHEZ ÉS KARBANTARTÁSÁHOZ *A HALAK ETETÉSE, SZAPORÍTÁSA, BETEGSÉGEIK GYÓGYÍTÁSA *EGYETLEN KÖTETBEN MINDEN, AMIT A KEZDŐ AKVARISTÁNAK TUDNIA KELL![/list]

BEVEZETÉS
Sokan vallják azt, hogy a trópusi halak tartása sok vesződséggel járó, fáradságos munka. Azonban ugyanezek az emberek gyakran aranyhalat nevelnek a kerti tóban vagy egy szobai akváriumban, pedig az aranyhalnál kényesebb díszhal kevés van: összehasonlíthatatlanul nehezebb egészséges és szemet gyönyörködtető állapotban tartani, mint a trópusi vizek legtöbb lakóját.

Akváriumi állatok és növények tartása, gondozása – Peter Beck

Az akváriumban tartott halak színpompás, csodálatos élőlények, melyeket szívet-lelket melengető gyönyörűség megfigyelni. Tanácsadó kötetünk arra vállalkozik, hogy az akváriumi halak és növények fajspecifikus, sikeres gondozásával ismertesse meg az olvasót.
• Hogyan rendezzük be az akváriumot a halak igényei szerint? • Akváriumba illő halfajok és növények — kezdőknek • Hasznos gyakorlati útmutatás: ellenőrző lista, gondozási terv
HOLLÓ ÉS TÁRSA.

Akváriumi halak – Mary Bailey, Nick Dakin

A könyvben olvashatunk: • A víz minőségéről, kémiai összetételéről és tisztításáról • A halak kiválasztásáról és gondozásáról • Az akvárium összeállításáról és felszereléséről • A legismertebb díszhalcsoportokról • Nyolcféle biotóp-akvárium elkészítéséről A szerzők, Mary Bailey és Nick Dakin az akvarisztika sokszínű világába kalauzolják el az AKVÁRIUMI HALAK olvasóit. Az akvarisztikai ismeretek alapjaként megismerkedünk a különféle fajok természetes körn yezetének főbb jellemzőivel.