A kategóriában 1 bejegyzés található

Újdonságok a Gerinctelenek katalógusában:

Rákok, garnélák a katalógusban »

Rákok, garnélák ikon Az ízeltlábúak (Arthropoda) törzsének altörzse, amely főleg a légzőszervek szerkezetében különbözik a törzs többi tagjától. A rákok többnyire a vízben élnek, levegőt vagy testük egész felületén, vagy külön kopoltyúkon vesznek fel. Az a néhány csoport, amely a szárazföldi életmódhoz alkalmazkodott, pl. az ászkarákok és néhány rövidfarkú rák, ennek ellenére megtartotta kopoltyúszerű légzőszervét. ...

Akváriumi gerinctelen élőlények, rovarok...

A természetért igazán rajongó, a vízi élet egésze iránt érdeklődő akvarista számára azonban a vizek gerinctelen állatvilágának a képviselői éppoly vonzók, érdekesek, sőt nemritkán gyönyörködtetők is, akár a távoli trópusok tarka halai.

Ezért a planktongyűjtés közben hálóba akadt és a halakkal egyébként együtt nem tartható különféle állatokat is hazaviszik, sőt ilyenekre olykor „vadásznak” is, majd odahaza külön üvegben vagy kis akváriumban ezeket is megfigyelik.

Napjainkban a gerinctelenek akváriumi tartása soha nem látott népszerűségnek örvend, köszönhetően a legváltozatosabb és fantasztikus külalakú garnélák akvarisztikai (kereskedelmi) megjelenésének. Előnyös hatásuk a vízi életközösség minőségére elvitathatalan.

Kategória választó:

Rákok, garnélák (1) |

Bejegyzések a katalógusban (1):