| Megtekintve: 7 402

Akvarisztikai vásár 2012 március 31-április 01

Akvarisztikai vásár 2012 március 31-április 01
Akvarisztikai vásár 2012 március 31-április 01

A decemberi budakeszi börzét követően ismét Akvarisztikai vásár lesz, immáron világszínvonalú előadásokkal! Március 31 – Április 1, Budapest, Paulay Ede utca 9, a Deák Tér szomszédságában!

A rendezvényt egy akvarisztikai antikvár kiállítás is kiegészíti, Dezse Tibor(Az Akvárium História és a Tengeri Akváriumok című szakkönyvek szerzője) magángyűjteményéből válogatva!

Előadónk: Heiko Bleher Úr

Mindkét nap egy délelőtti és egy délutáni, 1,5 órás angol nyelvű előadást tart, amelyet magyar tolmácsolásban láthatnak, hallgatnak az érdeklődők. Az előadások végén a hallgatók feltehetik a témához kapcsolódó kérdéseiket!

Az előadások a börzével egy épületben, de attól szeparáltan kapnak helyet, a helyek korlátozott száma miatt, csak előzetesen megváltott belépővel látogathatók.

Előadások:

Március 31. 10:45: Amerika nagytestű sügérei: Heiko Bleher elkalauzolja a nézőt Közép- és Dél-Amerika vizes élőhelyeire és bemutatja az ott honos nagytestű sügér fajokat, kiemelve az akváriumi tartásra érdekeseket. A részletes előadás kitér a vízparaméterekre, a különböző táplálkozási szokásokra, de esik majd néhány szó a halfajok rendszertanáról is

Március 31. 14:15: A diszkosztenyésztés történelme: Heiko Bleher bemutatja az első amerikai és európai diszkosz tenyésztőket, hogyan kezdték és fejlesztették világszerte a szaporítási techikákat. Beszélni fog Dr. Eduard Schmidt-Focke-ről, akit a halfaj abszolút attyának tekintenek, de ismertet néhányat a legújabb kor tenyésztői és tenyésztési eljárásai közül is. Bemutatásra kerülnek az alkalmazott vízparaméterek, etetési eljárások, trükkök, valamint a halfaj természetes élőhelyének sajátosságai. A 1,5 órás előadást 2×45 percben, 15 perc szünettel hallgathatják meg!

Április 01 10:15: Pápua Új-Guinea és Ausztrália kalászhal faunája, a legújabb felfedezések: Ebben az előadásban Heiko Bleher bemutatót tart az eddigi 37 Pápua Új-Guineai befogó útjáról és az első Ausztrál túráiról. Ezeknek az utaknak köszönhető gyakorlatilag az összes szivárványhal és kistestű kalászhal faj felfedezése amelyeket ma akváriumban tartunk. Ide értve csak a legismertebbek közül: Melanotaneia boesemani, Melanotaenia preacox, Chilatherina bleheri stb. Bemutatásra kerülnek az élhelyek, elmagyarázásra a különböző alkalmazkodási módok a környezeti feltételekhez, valamint a történelme a begyűjtésüknek, az őslakos gyűjtögetőktől a díszhal exportőr telepekig. A 1,5 órás előadást 2×45 percben, 15 perc szünettel hallgathatják meg!

Április 01. 14:15: Akvaristák a világ minden részéről: Az előadás bemutat néhány fanatikus akvaristát a bolygó minden pontjáról, miként is tartják és tenyésztik a halaikat, hogyan kötelezték el magukat bizonyos halfajok, csoportok felé, valamint ezeken keresztül bemutatásra kerül a folyamat is, ahogy az akváriumok berendezése egyre inkább törekszik a természetességre Az előadásokra jegyeket a amazonas.hu lapon lehet igényelni!

Kategória választó

Szakkönyvek (4) | Díszhal (7) | Haltudomány (5) | Növények (2) | Tenyésztés (1) | Egyéb hírek (35) |

Egyéb hírek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük