| Megtekintve: 1 521

Elkezdődött az ©”Év Díszhala 2016″ szavazás

„©Év Díszhala 2016” szavazás

Ötödször írunk ki szavazást az Év díszhala programunkban, természetesen a 2016-os évre!

Idén a korábbi szokással ellentétben 3 díszhalfajt jelölünk, ugyanis a legtöbb hasonló kezdeményezés is általában 3-3 fajjal dolgozik, és mi sem szeretnénk ezt a szép hagyományt megtörni…! Természetesen a régi metódus szerint a szavazók dönthetik el, melyik faj legyen 2016-ben az Év díszhala!

A szavazatok leadhatóak a https://akvaristalexikon.hu oldalon (a projekt kezdeményező honlapja), vagy a http://diszhal.info weblapon október elejétől egészen karácsonyig.

A 2016-os jelöltek:

 

Kék díszcsuka - Aplocheilus panchax
Kék díszcsuka – Aplocheilus panchax

Az ikrázó fogaspontyok egy különleges csoport, mely méltánytalanul mellőzött a hazai akvarisztikában. Talán még kevesebben ismerik a közéjük tartozó számtalan különleges, kistestű színes díszcsukákat. A kék díszcsuka azért került idén a jelöltek közé, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az egyedi halakra, melyek sokkal nagyobb szerepet érdemelnének akváriumainkban.

Parázslazac - Hyphessobrycon amandae
Parázslazac – Hyphessobrycon amandae

Minden évben igyekszünk legalább egy ismertebb, gyakoribb vagy amolyan „slágerhalat” választani. A parázs, vagy más néven amandalazac egy érdekes példa, ugyanis néhány éve kifejezetten gyakori slágerhal volt a nano akváriumokban, már azonban a színpompás apró termetű pontyfélék kezdik kiszorítani. A legklasszikusabb nanohalunk viszont megérdemel néha egy kis figyelemfelkeltést!

Holdfény gurámi - Trichopodus microlepis
Holdfény gurámi – Trichopodus microlepis

A gurámik közismert és nagyon kedvelt díszhalak, mégiscsak 1-2 fajuk terjedt igazán el. A holdfény gurámi csak elvétve kerül idehaza akváriumainkba, annak ellenére, hogy egy pompás kinézetű és igen békés hal, szinte minden társas akváriumban csodás színfolt lehetne. Ez a faj is a kék díszcsukához hasonlóan azért került a jelöltjeink közé, mert egy gyönyörű, ámbár alig ismert faj. Reméljük, egy kis figyelemfelkeltés elősegíti terjedésüket és színesítik a magyar akvarisztika palettáját!

Kategória választó

Szakkönyvek (4) | Díszhal (7) | Haltudomány (5) | Növények (2) | Tenyésztés (1) | Egyéb hírek (35) |

Egyéb hírek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük