| Megtekintve: 7 904

Tenyészsiker Magyarországon

Corydoras arcuatus
Corydoras arcuatus

Örömmel jelenthetem be a Kedves Olvasóinknak, hogy egy fenomenális sikerről számolhatok be a méltán közkedvelt Corydoras páncélosharcsák köréből!

Világszerte problémás a Corydoras arcuatus tenyésztése, eddig csak nagyon kevés profi harcsatenyésztő büszkélkedhet azzal, hogy hormonkezelés nélkül ikráztatott, sőt nevelt is kishalakat ebből a fajból!

Méltán elismerést érdemel Halőrxxl kollegánk, Csépányi Gábor, aki az utóbbi idők, ha nem minden idők egyik, tán legeredményesebb hazai Corydoras arcuatus ívatással büszkélkedhet. A napokban sikerült ívásra bírnia 5 fős csapatát, a részletekről még később beszámolunk!

Szívből örülünk és gratulációnkat fejezzük ki Gábornak e csodás sikeréért!

Frissítjük az eddigi híreket:

További „Corydoras tenyészsiker-dömping” alakul kishazánkban. A ritka és különleges Corydoras weitzmanni tenyésztése sikerrel járt Magyarországon! Pasaréti Gyula és Egresits János messzemenőkig elismerendő tenyészsikere újabb örömöket hozott hazánk akvarisztikájába! Örömmel számolhatok be eme elismerendő tenyészsikerről a Corydoras arcuatusok után, és szintúgy minden elismerésünket és szívből jövő gratulációnkat fejezzük ki két nagyszerű tenyésztő kollegánknak is!

Dávid Zsolt kolléga (Branco) is belépett a Corydoras weitzmanni-kat sikeresen tenyésztők körébe, és ezen felül a Corydorasok és jópár amerikai pontylazac körében végzett tenyésztői munkássága is elismerendő! Gratulálunk eredményeihez!

Újabb arcuatus-tenyésztői siker!

(2012. november-december)

Nagyon nagy örömmel számolok be a Kedves Olvasóknak arról, hogy Horváth Tamásnak (Szotyika) meglehetősen sikeres munkássága eredményeképp még a Corydoras arcuatust is sikerült tenyésztenie! Valószínűsíthetően először sikerült idehaza ebből a pompás harcsából egészséges kikelt kishalakat produkálni (Gábor barátunk ikraállománya önhibáján kívüli szerencsétlen okokból elpusztult)! Tamás eredményeit mindenképpen figyelemmel fogjuk követni, és beszámolunk e csodás eredmény folytatásáról is! Gratulálunk!

Pasaréti Gyula is sikeresen tenyésztette a Corydoras arcuatust! Gratulációnkat fejezzük ki számára is, úgy tűnik, az áldozatos tenyésztői munka végre idehaza is sorozatos sikerekkel jár eme nehéz faj esetén is!

Kategória választó

Szakkönyvek (4) | Díszhal (7) | Haltudomány (5) | Növények (2) | Tenyésztés (1) | Egyéb hírek (35) |

Tenyésztés kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük