| Megtekintve: 2 105

White Water

Michel Roggo természetfotóiból
Michel Roggo természetfotóiból

Genf Város Természettudományi Múzeuma 2009 január 27-től május 31-ig rendez kiállítást, hogy régiónk vizeinek világát valódi szépségükben bemutassa, „White Water” címmel, Michel Roggo természetfotóiból. A szerző, aki nemzetközi szinten is széles körben elismert svájci fotográfus, e képeit most állítja ki először Svájcban.

A mintegy ötven fénykép és két kivetítés szinte élőben jeleníti meg a halakat, és mint kiderül, a tavak és folyók néha mesebeli hangulatát. Egyes jeleneteket Skandináviában, Szlovéniában és Horvátországban kapott lencsevégre, de a legtöbb svájci folyókból származik. Találékonyság és a türelem jellemzi Michel Roggo tevékenységét, miközben álomszerű képeken rögzíti a meglepő víz alatti tájakat, és a megvilágítás pillanatnyi változásait. A szokatlan formák, mélység, az átláthatóság, a fények, színek, mozdulatok, illetve mozgalmasság összezavarhat és gyönyörködtet, felszólítva minket, hogy őrizzük meg eredeti szépségükben a természet eme kincseit.

Michel Roggo természetfotóiból
Michel Roggo természetfotóiból

Michel Roggo pályafutását a klasszikus természet-fotózással kezdte. Gyorsan elsajátította a víz alatti világ, és a vadon élő állatok fényképezését, hamar kialakítva egy egyéni látásmódot, mely alkalmas a természet szépségének és a költészetének visszaadására. De bizony ez nem gyermekjáték. A folyók alján fényképezni, távol minden segítségtől, nagy kihívás. Az emberi beavatkozástól mentes tájakon mutatja be az állatok természetes viselkedését, vagy tárja elénk a szinte megközelíthetetlen vagy veszélyes tájakat. Tevékenysége során sokat utazott Svájcban és a szomszédos országokban, ezenkívül el jutott Skandinávia, a Balkán, Kenya, Alaszka, Kanada, Florida, Botswana, Új-Zéland, a Galápagos-szigetek, Kuba és végül az amazóniai Bolívia és Brazília természeti tájaira. Michel Roggo ezidáig több mint 9000 fényképet tett közzé a BBC Wildlife, WWF International, a Canon Europe, Geo, Figaro Magazine, Nature Kanada, Alaska Magazin Airone, Sierra Magazin, Frankfurter Allgemeine Magazine, Terra, Universum, New Look, illetve Terre Sauvage újságokban. Az „Eaux Vives” kiállítás a svájci WWF támogatásával jött létre.

Aki arra jár, és teheti, nézze meg a kiállítást, érdemes.

A belépés ingyenes. (Hall, 2. emelet)

Michel Roggo weblapja: [link]http://www.roggo.ch/[/link]

Genf, 2009. január 26

Kategória választó

Szakkönyvek (4) | Díszhal (7) | Haltudomány (5) | Növények (2) | Tenyésztés (1) | Egyéb hírek (35) |

Egyéb hírek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük